kuusamonlintukerho

Kutsu lintuharrastajille:

KUTSU 37. Kuusamon SM-lintumaratonille 11.–13.6.2020

 

Kulunut alkuvuosi on ollut arvaamaton ja se on muokannut useimpien elämää ja arkea maailmanlaajuisesti. Etätyö ja -opiskelu ovat olleet päivän sana ja moni on eristäytynyt joko määräyksestä tai vapaaehtoisesti omaan rauhaan, kun esimerkiksi ravintola-alalla töitä ei ole. Suomessa taudin 1 vaihe on saatu pidettyä melko hyvin kurissa ja merkkejä paluusta kohti normaalimpaa arkea on jo näkyvissä. Suomalaiset osaavat käyttäytyä järkevästi, kun niin pyydetään. Kesän myötä kokoontumisrajoitukset ovat lieventymässä ja samalla harrastustoiminta on käynnistymässä taas uudelleen.

 

Koronan uhasta huolimatta Kuusamon luonto on täynnä elämää alkukesällä ja kätkee syliinsä vuosittain lintuharvinaisuuksia. Maratonin 36-vuotisen historian aikana on havaittu kaikkiaan 227 lintulajia, moni aiemmin yleinen laji on muuttunut harvinaisuudeksi ja uusia lajeja on asuttanut Koillismaan kairaa. Vuosittain rallissa havaitaan noin 160 lajia. Kevät on täällä pahasti myöhässä, järvet ovat vielä jäässä ja luntakin on ihan riittävästi näin toukokuun puolessa välissä.

 

Lintumaratonin järjestelytoimikunta on tullut siihen tulokseen, että tämänhetkisen tilanteen pohjalta on mahdollista järjestää turvallisesti SM-lintumaratontapahtuma myös tänä vuonna. Kilpailuajan osallistujat liikkuvat itsenäisesti ulkoilmassa 2-5 hengen ryhmissä. Tule sinäkin mukaan testaamaan omat taitosi ja haasta kaverisi mukaan. Noudatamme viranomaisten antamia suosituksia ja jokainen joukkue vastaa omasta toiminnastaan. Mahdollisiin uusiin tiukennuksiin reagoidaan vaaditulla tavalla ja kilpailu perutaan, jos lainsäädäntö niin vaatii.  

 

Tänä vuonna käytössä on kaksi sarjaa, kuten viime vuonnakin eli perinteinen 24 tunnin koko Kuusamon kattava kisa sekä pohjustamaton 24 tunnin sarja, jossa kilpailualueena on ydinkeskustan lisäksi yksi neljäsosa Kuusamon alueesta (lounas, luode tai koillinen. Viime vuoden kisa-alue kaakko on nyt lepovuorossa). Käytössä oleva kisa-alue ja sen tarkat rajat ilmoitetaan aloituskokouksessa.

Kilpailukeskuksena toimii Oivangin Lomakartano osoitteessa Junganharjuntie 4  

Tule hakemaan Kuusamon lintukerhon väen uusimmat havaintovinkit torstaina 11.6 klo 12–14 välillä Oivangin kosteikon lintutornilla.

 

Aloituskokous pidetään torstaina 11.6 klo 15 alkaen Oivangin Lomakartanon Ukonkivi-ravintolassa. Jokaisesta joukkueesta vähintään yhden edustajan on osallistuttava aloituskokoukseen, jossa kerrataan kisan säännöt, julkistetaan pohjustamattoman sarjan kisa-alue, esitellään joukkueet ja kerrotaan joukkueille mahdolliset rajoitukset. Samalla jaetaan kisakansiot ja kerrotaan tuoreimmat vinkit viimeaikaisista havainnoista. Aloituskokouksessa on kahvitarjoilu. Tarvittaessa järjestetään myös etäyhteys aloituskokoukseen ja purkutilaisuuteen. Kisakansiot on kuitenkin noudettava ennen kilpailua.

 

Kisan aloitus tapahtuu 3 tunnin liukumalla perjantaina 12.6. klo 8.00–11.00 välillä ja päättyy 24 tunnin kuluttua aloituksesta. 

Joukkueen koko on 2-5 henkeä ja liikkumistapa on vapaa, eli voit liikkua autolla tai veneellä, pyöräillä tai kävellä, kunhan muistat pysyä Kuusamon maaperällä ja pohjustamattomassa sarjassa ilmoitetulla alueella.  Voit osallistua myös EKONA eli liikkuminen tapahtuu pelkästään lihasvoimin.

 

Kisan purkutilaisuus alkaa lauantaina 13.6 kello 18.00 Ukonkivi-ravintolassa ja purkutilaisuuden jälkeen on mahdollisuus nauttia koillismaalaisia herkkuja hintaan 35 euroa / ruokailija.

Ilmoittautumiset Lintumaraton -kisaan on tehtävä 8.6.2020 mennessä ilmoittamalla kisajärjestäjille joukkueen nimi, kumpaan sarjaan joukkue osallistuu, osanottajat sekä yhteystiedot (puhelinnumero kisan aikana sekä sähköpostiosoite). Samalla voit ilmoittautua myös ruokailuun.

Ilmoittautumiset osoitteella: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kilpailumaksu on 30 euroa / osallistuja tai sponsorimaksu 200€ / joukkue. Sponsorimaksulla tuetaan lintujen talviruokintaa Konttaisella ja uudella keskustan ruokintapaikalla Nilojoen lintutornin lähistöllä.

Kilpailumaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä viimeistään 8.6.2020 Kuusamon Lintukerho ry:n tilille Kuusamon OP IBAN: FI10 5194 0720 0316 29

 

Lisätietoja:

Pentti Kallio Puh. 0400-601291, 050-4270449 tai e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jarmo Martiskainen Puh: 040-5502609 tai e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Oivangin lomakartano tarjoaa myös mahdollisuuden majoittua tapahtuman aikaan, kysy lisää Oivangin Lomakartano

 

 

Pohjustamattaman sarjan rajat menevät seuraavasti:

Keskustan yhteisalue:
LÄNSI valtatie 5
POHJOINEN Muikkutie-Sossonniementie Purnusuon tiehaaraan saakka (=lentokentän eteläpää)
ITÄ-ETELÄ: Lahdentauksen alue sallittu Sossonniementiehen asti (+Kolvangintien ja Kyhäläntien peltoalue), Tolpanniemen lenkki Kuusamojärven rantoja seuraillen kiertolittymään vt5/vt20
 
Alue 1 eli lounas
ETELÄ: kunnanraja Taivalkoski
LÄNSI: kunnanraja Taivalkoski
ITÄ valtaite 5,
POHJOINEN: Ouluntie vt 20-Kurkijärventie-Jokilampi, Posion kunnanraja
 
Alue 2 eli luode
ETELÄ: Ouluntie vt 20-Kurkijärventie-Jokilampi
LÄNSI Posion kunnanraja
POHJOINEN: Posion kunnanraja
ITÄ: Valtatie 5 Käylän risteykseen saakka, Sallantie
 
Alue 3 eli koillinen
POHJOINEN Sallan kunnanraja
LÄNSI Sallantie Valtatie 5 Käylän risteyksestä Rajan risteykseen
ETELÄ: Muikkutie-Sossonniementie- Purnusuontie-Hangasjärventie- Kärpänkyläntie 8670- Hirvasahontie 8671- Kivirannantie- Likolammintie Venäjän rajalle
ITÄ Venäjän raja
 
Alue 4 eli kaakko
POHJOINEN Sossonniementie- Purnusuontie-Hangasjärventie- Kärpänkyläntie 8670- Hirvasahontie 8671- Kivirannantie- Likolammintie Venäjän rajalle
LÄNSI Valtatie 5
ETELÄ Taivalkosken ja Suomussalmen kunnanrajat
ITÄ Venäjän raja
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alakategoriat

 

Kuusamon SM-lintumaratonin aiempien vuosien tuloksia:

 

Tulostiedote 35. Kuusamon SM-lintumaraton

 

Kuusamon 35. SM-lintumaraton kilpailtiin 15-16.6.2018. Mukana oli 15 joukkuetta, jotka kiersivät 24 tunnin ajan Kuusamon luontoa pääosin poutaisessa säässä. Päivällä kova tuuli vaikeutti lintujen kuulemista ja iltayön sadekuurot nostivat paikoitellen usvaa.

 

Tänä vuonna lajeja havaittiin kaikkiaan 148. Pöllöt olivat vähissä ja laululinnutkin olivat melko vähälukuisesti edustettuina. Kuusamon tunnuslajit sinipyrstö ja pikkusirkku olivat tänä vuonna helposti löydettävissä ja molemmat lajit olivat kaikkien joukkueiden lajilistoilla. Mielenkiintoisimpia lajeja olivat mustakurkku-uikku, valkoposkihanhi, meriharakka ja kirjosiipi-käpylintu. Kilpailun mielenkiintoisemmaksi havainnoksi valittiin valkoposkihanhi. Suurharvinaisuudet jäivät puuttumaan tämä vuoden kilpailusta. Kärjen takana käytiin tasaisen tiukkaa kilpailua ja useammalla joukkueella on sama lajimäärä. Samalla lajimäärällä virallisen sijoituksen ratkaisee nähtyjen harvinaisempien lajien eli huutolajien lukumäärä.

 

Seuraava SM-lintumaraton järjestetään 14.-15.6.2019

 

1. Doz K Hahn 128 lajia           

Pentti Kallio, Juha Laaksonen, Heikki Lokki, Kari Saarinen, Jussi Salokorpi

 

2. Karhu-Kuusamo 120 lajia

Antti Leivo, Heikki Suoraniemi, Pekka Veteläinen

 

3. Team 75 119 lajia           

Mika Korkki, Kalle Larsson, Mikko Oivukka

 

4. Pyhäjärven ponnistus 115 lajia

Jari ja Merja Landen

 

5. Turku I 112 lajia

Rauli Lumio, Heikki Minn, Juhani Toukola, Jouko Vuokko

 

6. Mittumaarin pojat 110 lajia

Minna Damski, Timo Damski, Veli-Matti Multanen, Marke Naski, Veli Niemi

 

7. Nuotit hukassa 109 lajia

Irma Hautala, Johanna Klemettinen, Seija Rannikko, Pirkko Siikamäki

 

8. Team Kolme Ykköstä  109 lajia

Juha Kettunen, Arto Laakso, Pekka Toikka

 

9. Järvipeipot 107 lajia

Jukka Brunell, Tommi Hartikainen, Mika Hermas, Ilkka Reittilä, Jukka Sirviö

 

10. Tinttipartio 107 lajia           

Heidi Ahonen, Jukka Myllylä, Heikki Seppänen

 

11. Team Keräilyerä 107 lajia

Jukka Makkonen, Jarmo Martiskainen, Markku Vesterinen

 

12. RRP 105 lajia

Mikko Kataja, Olli Lamminsalo, Henry Tennberg, Jyrki Tolvanen

 

13. Oulangan Atomi 100 lajia

Anne ja Ari Savola

 

14. Nuotittomat 97 lakia

Hannu Ali-Eskola, Arto Kalliola, Jari Kårlund ja Pekka Sarvela

 

15. Kirkhakkine 86 lajia

Mariella ja Petri Varjonen

 

 

Tulokset vuodesta 2001 alkaen

Lajilistoja, matriisiraportteja, joukkueiden kisapahveja

 

Lintumaratonin historian havinaa vuosilta 1984- 2000

Tuloskoosteita, joukkueiden kisapahveja vuodesta 1993 alkaen

 

 

 

 

free pokerfree poker